مشخصات فردی و زندگینامه
نام:محسن
نام خانوادگی:مسچی
شهرت:مسچی
پست الکترونیک:m-meschi@noornet.net
تخصص ها:رجال و تراجم ، حقوق ، ارتباطات

زندگی نامه

بأسمه تعالی

محسن مسچی در فروردین 1343 در یکی از محلات قدیمی تهران متولد و تحصیلات ابتدائی و متوسطه خویش را در مدارس جواد، مشعل هدایت و هنرستان پیشه، تا کسب دیپلم راه و ساختمان گذرانده و همزمان با گذراندن تحصیلات جدید، تعلیم دروس حوزوی را نیز در بعضی از مساجد تهران و حوزه علمیه ملامحمد جعفر، شروع نموده و از محضر علماء بزرگی همچون حضرات آیات: لنکرانی، نجفی، مجتهدی، حق شناس و ایروانی رحمه الله علیهم اجمعین، مستفیض گردید.

 بدلیل رشد و نمو در خانواده ی اصیل، فعال و مذهبی، فعالیتهای اسلامی و مبارزاتی خویش را قبل از انقلاب اسلامی، با پیوستن به گروه «فجر اسلام» آغاز نموده و به انجام فعالیتهای دینی و مذهبی و نشر و تبلیغ بیانات و دستورات حضرت امام «ره» و حضور در مجامع انقلابی همت گماشت، فعالیتهای انقلابی و اسلامی ایشان در قبل از انقلاب منجر به اخراج ایشان از هنرستان محل تحصیل و مجروحیت در تظاهرات 14 آبان 1357 در تهران و اختفاء و بستری شدن حدود دو ماهه ایشان انجامید، حضور در تظاهرات و اجتماعات انقلابی و کمیته استقبال از حضرت امام «ره» و نیز مشارکت در تسخیر محل رادیو در میدان ارک، کلانتری بهارستان و پادگان شاهپور و کمک رسانی جهت مداوای مجروحین و تدفین شهداء در بهشت زهراء، از دیگر فعالیتهای ایشان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی می باشد.

پس از انقلاب نیز با تأسیس و مدیریت مراکز و انجمنهای فرهنگی، اسلامی و آموزشی و هیئات مذهبی و عضویت و همکاری با بسیج، جهاد سازندگی و حزب جمهوری اسلامی و دیگر نهادهای انقلابی، فعالیتهای فرهنگی و اسلامی خویش را شدت بخشیدند. اجمالی از فعالیتهای ایشان پس از انقلاب به شرح ذیل می باشد.

1ـ تحصیلات:

تحصیلات جدید: دیپلم راه و ساختمان، لیسانس حقوق قضائی و فوق لیسانس حقوق عمومی

تحصیلات حوزوی: گذراندن مدارج حوزوی تا مرحله خارج فقه و اصول و استفاده از محضر اساتید حضرات آیات عظام: صالحی مازندرانی، فاضل لنکرانی، علوی گرگانی، جوادی آملی، مکارم شیرازی، سبحانی و....

2ـ دوره های علمی و تخصصی گذرانده شده: آموزش علم تجوید، قرائت و فنتیک قرآن، کامپیوتر، زبان عربی و انگلیسی و گذراندن دوره های ارتباطات و روابط عمومی، علمی کاربردی آموزشهای دیپلماتیک، اخلاق مدیریت مراکز آموزشی و مباحث فرهنگی، تربیت مربی کودک و نوجوان، مدیریت طب اسلامی و مبادی الفقه المقارن و ضوابطه علی المذاهب الخمسه و....

3ـ تحقیق، تدوین و تألیف:

تدوین و تألیف بیش از هفتاد جزوه، مقاله در زمینه تراجم، فقه، حقوق، سفرنامه و ارتباطات از جمله:

1ـ موقعیت ضمانت و مسئولیت تضامنی در فقه.

2ـ تحقیقی پیرامون ویژه گیهای حقوق جزای اسلامی و عوامل سقوط مجازات در اسلام (153 صفحه)

3ـ پژوهشی در نظام مالی و مسائل اقتصادی حوزه های علمیه (50 صفحه)

4ـ نگاهی به زندگی و خدمات آیت الله العظمی گلپایگانی «فقیه آگاه» (200 صفحه)

5ـ نگاهی به زندگی و فعالیتهای علمی آیت الله العظمی مدنی کاشانی (15 صفحه)

6ـ سفرنامه و یادداشتهای سفر به کشورهای مختلف جهان (22 جزوه)

7ـ دوره معرفی حوزه ها و مدارس علمیه خارج از کشور آفاق اسلام (19 کتابچه)

8ـ نظرگاهی فقهی و سیاسی به مقوله جنگ (56 صفحه)

9ـ نگاهی به سازمانهای غیردولتی NGO (28 صفحه)

10ـ گفتاری پیرامون کار، اهمیت و آثار آن و وجدان کاری (57 صفحه)

11ـ نظام حقوقی و قوه قضائیه در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس (104 صفحه)

12ـ حقوق جهانگردان از دیدگاه حقوق اسلامی مبتنی بر فقه شیعه (150 صفحه)

4ـ اجازات شرعیه «روائی، امور حسبیه و...»

بیش از سی و پنج اجازه از طرف مراجع و علماء بزرگی همچون حضرات آیات عظام صافی گلپایگانی، وحیدی، فاضل لنکرانی، موسوی اردبیلی، نجفی، مکارم شیرازی، تهرانی، بشیر نجفی، نوری همدانی، صالحی مازندرانی، سبحانی، شبیری زنجانی، جناتی و نیز بعض از علمای اهل سنت همچون علامه حسام الدین مجتهدی و شیخ تاج الدین الهلالی مصری، علامه باجوری و... تاکنون به ایشان اعطاء شده است.

5ـ مصاحبه ها:

تاکنون بیش از دویست و پنجاه مصاحبه و گفتگو در وسائل ارتباط جمعی اعم از رادیو، تلویزیون و مطبوعات در موضوعات مختلف از ایشان به انجام رسیده است.

6ـ حضور در عرصه دفاع مقدس:

از ابتدای درگیری با عوامل ضدانقلاب در کردستان تا پایان جنگ تحمیلی، حدود هشتاد ماه در جبهه های مختلف حضور داشته که 26 ماه آن فرماندهی تبلیغات جبهه و جنگ در کردستان بوده است، همچنین افتخار چندین بار مجروحیت و مدتی هم اسارت در دوران جنگ در کشور بوسنی و هرزه گوین در کارنامه ایشان می باشد.

7ـ مسئولیتها و خدمات قبلی:

همکاری و اقدام در تأسیس مراکز و انجمنهای اسلامی و هیئات مذهبی مختلف، عضویت در حزب جمهوری اسلامی، جهاد سازندگی، بسیج، ستاد جنگهای نامنظم و حضور و عضویت در دیگر یگانهای رزمی، عضو مؤسس و معاون سازمان حوزه ها و مدارس علمیه خارج از کشور و موفقیت به تأسیس دهها حوزه علمیه، کالج و مدرسه اسلامی در جهان، مسئولیتهای اجرائی و علمی در اجلاس مدیران حوزه های علمیه در ایران و آفریقا و نیز در کنگره های فاضلین نراقی، ملامحسن فیض، ملا حبیب الله شریف، کاشف الغطاء، علامه شهیدی، وحید بهبهانی، آخوند خراسانی، صاحب عروه، علامه شرف الدین، علی بن ابراهیم قمی، حضرت امام خمینی «ره»، آیت الله العظمی گلپایگانی و خطر جریانهای تکفیری و...، سه بار عضویت در هیئت اعزامی دفتر مقام معظم رهبری جهت بررسی وضعیت حوزه های علمیه در جهان، معاونت اطلاع رسانی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، دبیر کمیته آموزش سازمان حوزه ها و مرکز جهانی علوم اسلامی، مدیریت منطقه آمریکای مرکز بین المللی تبلیغ، مدیریت روابط بین الملل سازمان سمت و عضو یت در کمیته دین و ارتباطات بین الملل کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی.

8ـ تقدیرنامه ها:

دریافت بیش از یکصد و پنجاه تقدیرنامه، سپاس نامه، لوح و تندیس به پاس فعالیتهای اجرائی، دینی، علمی، فرهنگی و بین المللی در طول سی سال گذشته از مجامع داخلی و خارجی.

9ـ سفرها:

بیش از یکصد و بیست سفر خارجی به کشورهای آذربایجان، آفریقای جنوبی، آلبانی، آلمان، اسپانیا، اتریش، افغانستان، الجزائر، امارات متحده عربی، انگلستان، بلژیک، بلغارستان، بوسنی و هرزه گوین، بولیوی، پرو، ترکیه، دانمارک، روسیه، سوریه، سوئد، سوئیس، عراق، عربستان سعودی، غنا، فرانسه، کرواسی، کلمبیا، کوبا، کویت، لبنان، لوگزامبورگ، مالاوی، مکزیک، مقدونیه، موزامبیک، نروژ، ونزوئلا، هلند، هندوستان و... جهت انجام خدمات علمی، فرهنگی، آموزشی و تبلیغی.

10 ـ مسئولیتها و خدمات فعلی:

الف ـ عضویت در شورای علمی و مشورتی چندین نهاد، مرکز و اجلاس فرهنگی و بین المللی.

ب ـ مدیر بین الملل مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.

ج ـ سردبیر نشریه حقوق الکترونیک قضائی (حاق) .

د ـ عضو هیئت مدیره مرکز احیاء آثار علامه ملاحبیب الله شریف «ره».

هـ. ـ مدیر اجرائی کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی کشور.

و ـ مشاور مدیر حوزه های علمیه در امور ارتباطات و بین الملل.

ز ـ مشاور عالی و دستیار ویژه دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی.